Onderhoud en Reparatie

Een goed onderhouden huis is meer waard en verkoopt beter. De buiten- en binnenkant van je woning krijgt door verschillende weersomstandigheden heel wat te verduren.Reden genoeg om achterstallig onderhoud te voorkomen. Welke onderhoudsklussen kun je aanpakken en waar moet je op letten?

Ontdek welk onderhoud je kunt doen om je woning in goede staat te houden, zoals het buitenschilderwerk bijhouden en de dakpannen nalopen. Wat je kwijt bent aan het onderhoud van je woning is afhankelijk van het type huis, het bouwjaar en de locatie. Denk bij onderhoud bijvoorbeeld aan planmatige klussen, zoals het schilderen van de buitenkozijnen, of groot onderhoud, zoals een cv-ketel vervangen. In ons dorp zijn er enkele die onderhoud en herstelwerkzaamheden kunnen verrichten o.a. een klus en onderhoudsbedrijf Edward de Jong. 

Meer weten over klussen als een opbouw, aanbouw, uitbouw, tuinonderhoud of sanitair. De vakman voor al je klussen in en om het huis vind je ook op werkspot.

Wat kost een onderhoudsklus

Onderhoud aan een woning kost maandelijks gemiddeld zo’n €250, blijkt uit onze database van bouwkundige keuringen. Dit is exclusief de kosten van verbeteringen, zoals een opbouw of aanbouw. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het bouwjaar en de locatie. Bij een jarendertigwoning zullen de kosten hoger zijn dan bij een woning uit de jaren negentig. Zeker als je een huis gaat kopen, is het prettig te weten wat je op korte en langere termijn kwijt bent aan onderhoud. 

Onderhoud Financieren en subsidie

Onderhoud aan je woning betaal je in principe met eigen geld. Soms heeft de gemeente subsidie beschikbaar voor onderhoud. Kijk hiervoor op de website van de Gemeente Renkum. Ben je van plan onderhoud te combineren met het verduurzamen van je huis, onderzoek dan of je subsidie krijgt via de Energiesubsidiewijzer. Wil je onderhoud uitbesteden? Voor sommige klussen aan je woning betaal je 9 % btw in plaats van de gebruikelijke 21 %. Dit geldt alleen als je woning ouder is dan twee jaar. De volgende werkzaamheden komen in aanmerking: 

  • Schilderen van de woning
  • Isoleren van de woning
  • Stukadoren
  • Behangen
  • Schoonmaken (woning hoeft niet ouder dan 2 jaar te zijn)
kozijnen-02.b1743b96

Stimulering

Stimuleringsleningen zijn leningen met een zeer lage rente die via  Gemeente Renkum kunnen worden afgesloten. Bijvoorbeeld voor groot onderhoud van VvE’s en onderhoud aan monumenten. De Stimuleringslening is een lening waarmee u onderhoud, renovatie en/of restauratie om of aan uw woning financiert tegen gunstige voorwaarden.

Periodieke inspectie-monumentenwacht op inspectie in Baarn (bron- monumentenwacht)(LOWRES)

Monumenten

Het restaureren, herbestemmen en verduurzamen van monumentale panden krijgt gelukkig veel aandacht in Nederland. Hier zijn we heel blij mee en we zetten dit graag door. Zo hebben we al meer dan 13.000 monumenteigenaren kunnen helpen bij restaureren, verduurzamen en herbestemmen van hun monument.

Minder kosten. Een vakman is in de regel niet goedkoop, dus zelf een kwast of gereedschap te pakken scheelt je al snel honderden euro’s. Maar dingen zelf doen geven nog meer voordelen: Het is mooi en leuk werk om te doen. Bovendien ben je meer betrokken bij het huis en pleeg je eerder onderhoud als je het zelf doet. Daarnaast kun je experimenteren en probeer je rustig wat dingen uit. Dat doet een vakman niet.’

Gemak, kwaliteit en tijdwinst winnen het in veel gevallen van de kostenbesparing. ‘Het resultaat is beter dan wanneer je het zelf doet, het gaat sneller en je hebt garantie’. Dat is ook reden om het reparatie of schilderwerk over te laten aan een vakman: ‘Je weet zeker dat de kwaliteit goed is. En een vakman werkt bovendien veel sneller dan dat je het zelf. 

De Onderhoudskostenscan geeft een indicatie van de kosten die je in de eerste 5 jaar kunt verwachten. De cijfers zijn gebaseerd op onze database van bouwkundige keuringen. Wil je meer zekerheid over de te verwachte kosten? Overweeg dan een bouwtechnische keuringBereken met de Prijzenindicator wat de kosten zijn van de 12 meest voorkomende onderhoudsklussen. Een handige indicatie voor het bepalen van je budget! Bereken de kosten

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden