Bewegen in Wolfheze

Sporten is voor iedereen van belang. Wij streven naar een zo gezond mogelijke leefomgeving ook in Wolfheze en met de Beweegtuin zetten we weer een mooie stap in de goede richting. De Beweegtuin is een fitness plek buiten met acht professionele apparaten. De Beweegtuin is er voor iedereen en is vrij toegankelijk.

De toegankelijkheid  is er voor dorpsbewoners, recreanten, cliënten, medewerkers en andere sportievelingen en de lessen worden gratis aangeboden. Natuurlijk kun je daarnaast ook zelf, of in groepjes aan de slag. Veel mensen gaan zelf niet naar een sportclub of fitnesscentrum, terwijl bewegen juist heel erg belangrijk is. Wij proberen de mensen te stimuleren, deelname is vrijblijvend. De bezoeker bepaalt wat hij of zij doet, maar er wordt wel een doel gesteld, waarbij wij dan helpen.” De beweegtuin stimuleert ook senioren om regelmatig, op een ongedwongen manier en met plezier te bewegen. Tegelijkertijd laten oefeningen zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven, de balans, versoepeling van de enkelgewrichten, versterking  van de beenspieren en brengt daarmee het valrisico in het dagelijks leven omlaag.

Beweegcentrum Pro Persona

Ook in het Beweegcentrum van Pro Persona laten ze je ervaren wat beweging met je doet. Hoe minder je beweegt, hoe grijzer het leven lijkt. Binnen blijven zitten maakt neerslachtig. Zo werkt het nu eenmaal. Wie meer energie wil, zal in beweging moeten komen. Letterlijk en figuurlijk. Bewegen helpt mensen hun stoel uit te komen en laat ze ervaren dat doen energiek maakt. Het beweegcentrum van Pro Persona biedt fitness aan, waarbij op een betrouwbare, veilige en laagdrempelige manier gesport kan worden. Je stelt zelf een doel en het team van het Beweegcentrum helpt je dit te bereiken!

Maandelijks kosten en openingstijden

Wil jij  je energieker voelen, wil je meer rust en ontspanning ervaren, met meer zelfvertrouwen? Neem dan contact op of kom een een keer kijken? Ingang bij het zwembad van Pro Persona. Maandelijks kosten voor het beweegcentrum zijn 15 € voor een keer in de week 20 € voor twee of drie keer in de week,  hier hoef je het niet voor te laten. Meer informatie en of aanmelding kan via het Bewegingscentrum. Openingstijden: Maandag 09.30 – 10.30 Woensdag  en Donderdag 09.30 – 11.00 Zaterdag 10.00- 12.00. Aanmelden: Het Bewegingscentrum is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer (026) 483 31 11, toestel 415, 416 of 417. Of via bewegingscentrum@propersona.nl 

Enthousiasme om te sporten

Bovendien kan het Beweegcentrum gebruikt worden om sociale contacten van sporters te onderhouden. Een koffiekamer moet de stimulans zijn om na het sporten nog even te blijven hangen. Dit kan helpen om het vaak zwakke sociale netwerk te versterken. Inwoners van Wolfheze kunnen ook gebruik maken van het bewegingscentrum. Zij hebben daardoor de mogelijkheid om op hun thuiswerkplek in hun woonplaats te fitnessen. “We hebben onder beide groepen een enquête gehouden waaruit bleek dat mensen enthousiast zijn om te komen sporten. Hiermee benutten we de ruimtes het Beweegcentrum en de Beweegtuin dan ook optimaal.”

Buiten sporten

Een gezonde dosis lichaamsbeweging in de buitenlucht is een doeltreffende manier om jouw somberheid, overspannenheid te bestrijden. Het doel van  bewegen is om zonder prestatiedruk in beweging te zijn in de natuur.

Doelgerichte aanpak

We halen je van de bank en nemen je mee naar buiten, de natuur in. Lichaamsbeweging heeft een bewezen zelfreinigend effect. Door te bewegen functioneren de hersenen beter, waardoor jij je energieker voelt.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden