Golfbanen Rond Wolfheze

De afgelopen jaren heeft de golfsport een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen een groei in het aantal golfers, maar ook in de golfaccommodaties. Aan Wolfheze grenzen twee fantastische golfaccomodaties, de bosrijke terreinen van Papendal (de Edese Golfclub) en de Golfclub Heelsum. Beide banen zijn ideaal om kennis te maken met de golfsport!

De golfbaan van de Edese  Golfclub ligt in het bosrijke en heuvelachtige landschap van de zuidelijke Veluwezoom tussen Arnhem, Oosterbeek en Ede. De Edese Golf Club Papendal is omgeven door bossen, lanen en weiden en is op een natuurlijke manier ingepast in het landschap. Bijzonder mooi is het uitzicht op de omringende bossen, die in elk seizoen weer anders gekleurd zijn. Tot de vaste bewoners van de baan behoren vossen, dassen, torenvalken en groene spechten. De moeilijkheid zit in de vele bunkers en de taaie rough in de zomer. Ook de hoogteverschillen vormen een uitdaging. Waterhindernissen zijn er niet.

De club heeft ongeveer 900 leden, een modern clubhuis, uitgebreide oefenfaciliteiten (waaronder een overdekte puttinggreen) en een uitstekend restaurant ‘de Hofmeester’.  

Avontuurlijke banen op historische grond

Golfen op één van de meest avontuurlijke banen in Nederland. Diepe hollows, ruige bunkers, heide en zanddalen. Golfbaan Heelsum beschikt over 27 holes, is een klassieke heidebaan aangelegd op prachtige historische grond en heeft de A-status van de NGF. De homeclub Golfclub Heelsum beschikt over een prachtige accommodatie met uitgebreide oefenfaciliteiten en een mooi ingericht clubhuis. Door de zandondergrond het hele jaar bespeelbaar én ook in de winter vrijwel altijd zomergreens. De vereniging Golfclub Heelsum is in maart 1992 ontstaan uit Golfclub Staadegaard. De 27 holes golfbaan is vooral een verenigingsbaan. 85% van de baancapaciteit is beschikbaar voor onze leden. Wij hebben dan ook een actieve vereniging. De sfeer is ongedwongen, gezellig en informeel.

Pitch & Putt Golf

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen. Dit maakt Pitch&Putt Golf uniek, want ook zonder golfervaring, mag je er golfen. Erop uit met vrienden, familie of met je collega’s? Maak de belevenis compleet met een hapje en/of drankje. Voor de gevorderde golfer, is Pitch&Putt Golf een perfecte trainingslocatie voor het verbeteren van de techniek. Door de vele kleine afstanden, ben je continu bezig met het korte spel. De golfbaan bestaat uit een kleine 18-holes en is voor elk niveau een uitdaging. Van de afslag tot de vlag, varieert de lengte van de holes tussen 30 en 90 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden, is het spel geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Eropuit met je vrienden?

Kom een potje golf spelen. Succes gegarandeerd. In kleine groepjes gaan jullie de competitie aan. De buitenlucht, uitdaging en competitie, zorgen voor een aantal gezellige en sportieve uurtjes.

Golflessen

Iedere golfer heeft wel een spelonderdeel dat niet lekker loopt. Je topt bijvoorbeeld de bal te vaak of die hardnekkige slice kost je teveel punten en zeker ergernis. Of je short-game kost je teveel schoten. 

Golf heeft de reputatie dat het een elitaire sport is voor wat oudere en rijkere heren. Nu is het inderdaad zo dat de golfsport ook door veel ouderen wordt beoefend, maar de laatste jaren is golf steeds populairder geworden onder jongere mensen. Golfen is aan te raden om meerdere redenen, waarbij hierbij de belangrijkste. Het terrein waar je golft is meestal enkele hectares groot. Dit geeft je een enorm speelveld en dit houdt ook veel kilometers lopen in. Tenzij je niet zo van het lopen bent en een golfkar pakt, maar dan profiteer je ook niet van een verbetering van de fysieke conditie. 

Er zijn maar weinig sporten die je gezellig keuvelend kunt beoefenen en waarbij je het helemaal niet over de sport zelf hoeft te hebben. Juist daarom wordt golf in het zakelijk circuit veel gebruikt door zakenlieden om hun netwerk te onderhouden of uit te breiden. Golf biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en na het golfen kun je verder socializen in het restaurant of aan de bar van de golfclub. Een voordeel dat veel golfers ook prettig vinden is dat je er altijd modieus bijloopt en niet in zweterige sportkleding hoeft te lopen.Dus waarom golf? Fysieke inspanning, mentale ontspanning en relatiebeheer!

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden