Speeltuinen

Als ouders op zoek gaan naar het kind in jezelf op zoek naar piraten voor je kinderen, of ridders te paard en via touwbruggen en klimrekken om hen te waarschuwen! Hoe leuk zou dat zijn. Je zou het kunnen proberen in onze OERRR in Wolfheze,

OERRR speelnatuur brengt je naar plekken waar je avonturen beleeft. Waar je de natuur ruikt, voelt en proeft. Kom boomstronkje springen, balanceren over boomstammen, spelen met bladeren, zand en modder, kriebelbeestjes ontdekken en natuurlijk prachtige hutten bouwen. Klim snel over obstakels, glijd via takken en stammen naar beneden, of verschuil je slim in een veilige hut. Met OERRR beleven kinderen de leukste avonturen in de natuur. En ze ontdekken hoe ze de natuur en dieren kunnen helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.  We noemen dat Speelnatuur. Laat je (groot)ouders maar saai op het bankje zitten, terwijl jij lekker de Speelnatuur van OERRR induikt! De boswachter heeft hier allemaal takken neergelegd zodat je een prachtige hut kunt bouwen. 

Rolstoeltoegankelijk

Speelnatuur van OERRR Wolfheze is zo gemaakt dat kinderen in een rolstoel overal bij kunnen komen. Via een breed pad met stevige ondergrond verplaats je je in een rolstoel goed door deze speelnatuur. Ook is er een rolstoeltoegankelijke picknicktafel aanwezig. Te voet en te fiets vanaf Station Wolfheze is het ongeveer een kilometer lopen of fietsen in oostelijke richting over het Driegemeentenpad langs het spoor. De ingang van Speelnatuur van OERRR Wolfheze bevindt zich direct aan het Driegemeentenpad.

Speeltuin het Talud Oosterbeek

In de wijk het Talud in Oosterbeek net buiten ons dorp is er een speeltuin die door ouders in die wijk er is neergezet, een door vrijwilligers gedreven stichting die zich tot doel stelt te voorzien in een behoefte voor kinderspeelruimte voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De behoefte aan een moderne speeltuin in deze buurt was groot. De laatste jaren zijn er veel meer kinderen bijgekomen’’. Ook zijn er inmiddels meer dan 400 gezinnen lid van de speeltuin. De speeltuin is in het  zomerseizoen 6-dagen per week geopend en draait geheel op vrijwilligers. In de wijk was behoefte omdat de innitiatiefnemer zijn kindereen steeds groter zag worden en de gordijnen waren tegen al dat klimgeweld niet bestand en een behoorlijke speeltuin in de buurt was er niet.

Muddy face

Aanmelden

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten en inspireert om op avontuur te gaan in de natuur. Meld je kind aan voor OERRR of word lid met je hele gezin.

Burgers' Zoo

Maar als je wilt slingeren is er nog een uitdagende speeltuin voor veel speelplezier, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt.

Naast diverse met elkaar verbonden glijbanen, touwbruggen, klimtorens en andere fantasierijke klimconstructies ontdekken kinderen ook een levensgrote ‘beverdam’: het lijkt wel of een familie reuzenbevers hier een dam aan het bouwen is geweest, waar de kinderen nu heerlijk op en overheen kunnen klimmen! Na ruim vijftien jaar trouwe dienst was de voormalige buitenspeeltuin aan vervanging toe. Burgers’ Zoo heeft op een oppervlakte van maar liefst duizend vierkante meter een volledig nieuwe speeltuin gebouwd. Dicht bij het buitenterras bevindt zich een speciaal gedeelte voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het andere deel van de speeltuin is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. Graag tot ziens in Burgers’ Zoo!

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden