Pensions/Stalling

De omgeving van Wolfheze is een ideaal gebied voor de paardensport en dat is goed te zien aan het aantal paardenpensions en/of stallen in deze omgeving. Zo kunt u kiezen uit de maneges, Henriette Hoeve in Wolfheze, de Snippervlucht en Stal Doorwerth te Doorwerth, stal Klein Vosdal te Heelsum, Pensionstal Ouadenoord, Pensionstal Mariahoeve en Jonkershoeve in Renkum en Valkenburghhoeve in Oosterbeek.

Iedere paardenhouder wil natuurlijk het beste voor zijn paard. Beweging is belangrijk, een goed verzorgde stalling, frisse lucht en ruwvoer. Alle maneges bieden meerdere mogelijkheden. Bij sommige stallingen heeft u de keuze uit zelf-service, half pension en vol pension. De eerste zal logischerwijs het goedkoopst zijn. Bij een volpension wordt alles uit handen genomen en kun je heerlijk paardrijden zonder zorgen. Bij de zelfservice maak je gebruik van de faciliteiten op deze unieke locaties, allen gelegen in een prachtig natuurgebied. Stalhouders vinden het heel belangrijk dat de paarden elke dag hun beweging krijgen en sociale contact hebben. 

Alle pensions hebben een eigen ruime weide en gaan de paarden in de zomer en de winter dagelijks naar buiten want paarden grazen graag in de frisse buitenlucht, zodat er genoeg contact is met soortgenoten.

De Henriëtte Hoeve in Wolfheze

De Henriëtte Hoeve van de broers Jan en Huug Schut aan de Duitsekampweg in Wolfheze heeft naast een nieuwe binnenbak tevens twee eb & vloed buitenbakken die, ongeacht de weersomstandigheden, elke dag zijn te gebruiken. Deze buitenbakken zijn ’s avonds verlicht. Bij volpension worden de paarden in de zomer in de ochtend naar buiten gebracht, in de winter staan de paarden een dagdeel buiten in de paddock. De paarden staan aan het einde van de dag weer binnen. Daarnaast is er ook een reguliere buitenbak, een springweide en een longeerbak. Als extra service kan het paard na het rijden onder een solarium worden opgedroogd. De paarden die aan de zorg van De Henriëtte Hoeve in Wolfheze zijn toevertrouwd, mogen elke dag (zomer en winter) rond 9 uur naar de weides en om 4 uur komen ze weer terug in de ruime en frisse stallen. Ook ideaal voor de pensioengerechtigde viervoeter! 

De Henriëtte Hoeve

Als extra service kan het paard na het rijden onder een solarium worden opgedroogd

De Snippervlucht

Of je nu wedstrijden rijdt of een recreatieve ruiter bent, bij ons voel je je thuis.

Stal Doorwerth

Stal Doorwerth beschikt over meer dan 25 jaar ervaring

Klein Vosdal

De paarden op Stal Klein Vosdal worden gehuisvest in stallen van 3 x 3 meter

Pensionstal Ouadenoord

We bieden een fijne pensionstal met uitgebreide, ruime weidegang.

Pensionstal Mariahoeve

Onze stal biedt ruime mogelijkheden voor de outdoor ruiter.

Jonkershoeve

De weiden en rijbakken zijn ruim en goed onderhouden. Gezellige sfeer.

Valkenburghhoeve

Een unieke en sfeervolle pensionstal gelegen in het pitoreske Gelderse dorp Oosterbeek.

Veel aanliggende ruiterroutes

De pensionstallen liggen op een prachtige plekken op de Zuid-Veluwe, het landschap is wisselend met akkers en boerderijen, bossen en zelfs heidevelden blijven niet achterwege. Vanaf stal kun je zo via de aanliggende ruiterroutes rijden naar Oosterbeek en Arnhem of naar Renkum, Wolfheze en zelfs naar Ede. 

Bewegwijzerde routes

Recreatief paardrijden op de Veluwe kan dankzij de Stichting Veluwe Trail op zo’n 500 km bewegwijzerde ruiter- en menroute.

i_NL.IMRO.0274.bp0155wh-va02_0010 3

Gevangenis Duitse Interneringskamp

Op het terrein van De Henriëtte Hoeve staat het enige overblijfsel van het grote Duitse Interneringskamp uit WO-I dat hier in 1918 is geweest: een kleine gevangenis.

Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Veluwe. Het natuurgebied is zeer geschikt om tochten van een of meerdere dagen te maken. Er zijn volop rustplaatsen voor zowel ruiters als paarden. U kunt dus op elke plek op de route beginnen en de afstand rijden die u graag wilt. De routes, die samen een lengte van meer dan 500 kilometer over de Veluwe vormen, kennen geen start- of eindpunt. Het is zelfs mogelijk de route in twee richtingen te rijden. De dagtochten die u langs de doorgaande routes tegenkomt, hebben een lengte van ongeveer 30 kilometer. De doorgaande route van de Veluwe Trail is ongeveer 160 kilometer lang en beslaat de gehele Veluwe. 

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden