Metaalbewerking

Ambachtelijk smeedwerk is een sterk en veelzijdig product met zowel functionele als decoratieve mogelijke toepassingen. Van ijzer kun je alles maken als je het geheim van de smid eenmaal kent. Reinier Hoving in Wolfheze vangt en vereeuwigt zijn passie, kennis en kunde graag in Sterk Smeedwerk. In 2019 heb ik erkenning mogen ontvangen voor mijn vakmanschap door het behalen van de Meestertitel. 

In de loop van de jaren hebben meerdere leermeesters mij de oude technieken bijgebracht en daardoor heb ik mij de traditionele smeedkunst eigen gemaakt. De vaardigheid die dit oude ambacht vergt is grenzeloos, waardoor iedere dag een nieuwe uitdaging is en ik nooit uitgeleerd raak. Het telkens zoeken en vinden van nieuwe mogelijkheden in het ijzer blijft mij boeien. Mijn laatste leermeester zei met enige regelmaat ‘Handwerk moet mooi zijn’; een waarheid die mij altijd is bijgebleven. Als het werk aan mijn kwaliteitseisen voldoet merk ik het met mijn meesterteken; een klavertje vier.

In de smederij hebben we veel inspiratie materiaal, proefstukken en een klein assortiment smeedwerk en gereedschap op voorraad voor de directe verkoop. Van maandag tot en met zaterdag is de smederij open.

De uitstraling geven die het verdient

Gesmeed met krachtige slagen en op de juiste wijze gehard; handgesmeed gereedschap. Alle soorten (hoefsmeed-) hamers, tangen, beitels, bijlen, gutsen, buigkrammen, nagelijzers, breeuwijzers, haalmessen, klompenboren, kantelhaken, dubbele krompassers, etc zijn op maat te bestellen. Ook (outdoor-) messen zijn een geliefd stuk gereedschap om te maken en te gebruiken. De smid is in staat om speciaal gereedschap en gereedschap wat nergens (meer) te krijgen is op maat te vervaardigen. Van maandag tot en met zaterdag is de smederij open. We nemen graag de tijd om samen uw wensen en de mogelijkheden in kaart te brengen en een passende offerte te maken. Even bellen voor uw bezoek is altijd aan te raden, voor het geval ik buiten de deur op karwei ben. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 08:30 – 17:00

Beslag

De smid kan de meest uiteenlopende soorten beslag smeden.

Hang en sluitwerk

Uniek en karaktervol hang- en sluitwerk op maat gemaakt.

Wondere wereld van smeden

Reinier deelt zijn passie voor het smeden graag met anderen. Met veel enthousiasme, geduld en inspiratie neemt hij zijn cursisten mee in de wondere wereld van het smeden. De mogelijkheden voor zowel bedrijven als particulieren zijn divers; van een workshop van 2 uur, tot een uitgebreide smeedcursus die meerdere weken duurt. Vanaf het ontstaan tot 2019 is Smederij Reinier Hoving gevestigd geweest in de monumentale Smederij Veluvia in de oude haven van Harderwijk. In 2019 is de smederij verhuisd naar een prachtige locatie midden in de weilanden van Wolfheze.

Wensen voorsmeedwerk

We nemen graag de tijd om samen uw wensen en de mogelijkheden in kaart te brengen en een passende offerte te maken.

Kennismaken met smeden

Een twee uur durende workshop waarin de smid u de eerste beginselen van het smeden laat ervaren. U kunt oefenen met de eerste basisvaardigheid.

Bij Smederij Reinier Hoving heeft u de kans om kennis te maken met de eeuwenoude kunst van het smeden. In de workshops staat u zelf aan het vuur bij de smid. Na een korte uitleg van de materialen en werkwijze gaat u het ijzer smeden als het heet is. U maakt zelf een prachtig werkstuk naar keuze, dat u natuurlijk mee naar huis mag nemen.U kunt al vanaf een persoon deelnemen, de maximale groepsgrootte per workshop is zes personen. Heeft u een groep groter dan zes personen? Bel dan even voor de mogelijkheden. De duur van de workshop is helemaal op maat, variërend van 2 uur tot een hele dag.

De smid geeft zijn kennis en kunde graag door aan geinteresseerden. Wilt u graag meer leren over het bewerken van ijzer met hamer en aambeeld dan zijn de beginners- en/of vervolg-cursus smeden uitermate geschikt.

Tijdens een driedaagse intensieve cursus leert u verschillende technieken beheersen. Bij de cursus zit koffie en thee inbegrepen en het gebruik van alle benodigde materialen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het maximum aantal deelnemers is zes, de smid wil graag in kleine groepen werken voor een optimale ervaring. De kosten voor de beginnerscursus zijn € 500,- per persoon. https://sterksmeedwerk.nl/

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden