Zin! Dagbesteding

Zin! Dagbesteding, onderdeel van Pro Persona, biedt dagbesteding, groepsbegeleiding en activerend werk aan mensen met complexe psychiatrische problemen.Binnen Zin! Dagbesteding hebben wij de ambitie om onze faciliteiten zelfvoorzienend te maken. Dat wil zeggen dat wij meer willen gaan ondernemen vanuit deze faciliteiten.

We doen dit voor een groot deel voor de mensen die behandeld worden bij Pro Persona Wolfheze. Echter, iedereen met een indicatie of beschikking en psychiatrische problematiek, voor wie onze voorziening passend is, is welkom. Zin! Dagbesteding biedt een breed scala aan voorzieningen, van dagbesteding 1-op-1 in de separeer tot dagbesteding elders op het park of daarbuiten. Op elk niveau voorzien we in een passende oplossing. 

Op het park hebben we een groot aanbod aan werk- en leerplekken, vallend onder diverse ‘sociale ondernemingen’.Voor patiënten die in Wolfheze zijn opgenomen, vormt dagbesteding onderdeel van behandeling.

Dagbesteding onderdeel van behandeling

Samen met een behandelaar, persoonlijk begeleider en activiteitenbegeleider stelt u een programma samen uit de verschillende mogelijkheden van dagbesteding. Wil óf kun je meer, dan begeleiden we je naar een dagbesteding of (vrijwillige) werkplek buiten de organisatie. Onze trajectbegeleiders ondersteunen alle trajecten in elke fase waar nodig of wenselijk. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen. Uw behandelaar meldt u aan voor de gekozen mogelijkheden. Van u wordt een actieve deelname aan de dagbesteding verwacht. 

Naar de arbeidsmarkt met een betaalde baan

Dagbesteding is een onderdeel van Multi Complexe Zorg (MCZ). De activiteiten van de dagbesteding zijn gericht op het ontwikkelen van een zinvolle invulling van de dag. Het kan dan gaan om vrijwilligerswerk, maar ook om activiteiten die bijdragen tot (her)intreding op de arbeidsmarkt met een betaalde baan. Wij creëren een plek waar binnen een veilige setting wordt geoefend met gezonde sociale rollen waarbij het doel altijd terugkeer in de maatschappij is. Tot onze faciliteiten behoren een atelier, houtbewerkingswerkplaats, fietsenwinkel met reparatieruimte, tuinderij, productieafdeling, horeca, winkel en een eigen repro ruimte. 

Zin! G

Hout bewerken

Werk doen waar je trots op bent. Van het verzorgen van drukwerk, houtbewerken tot groenonderhoud, van inpakwerk tot bedienen in de horeca.

Twinkel

Kledingwinkel

Klanten helpen, gasten ontvangen of een broek korter maken, een klus voor iemand opknappen. Een ander van dienst zijn, geeft plezier en zelfvertrouwen.

Zin! Dagbesteding maakt onderdeel uit van Pro Persona Multicomplexe Zorg; Een GGZ instelling. We behandelen cliënten zoveel mogelijk thuis. Alleen als het écht niet anders kan worden cliënten opgenomen, onder andere op onze locatie te Wolfheze. Hier geven wij cliënten begeleiding  om vanuit herstelgerichte zorg te werken aan hun positieve gezondheid. Dat doen wij onder andere door onze cliënten diverse activiteiten te bieden waarbinnen zij uitgedaagd, geënthousiasmeerd en gemotiveerd worden om stappen te maken richting de maatschappij.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden