Tennisvereniging De Slenk

Wekelijks kunt u sportief bezig zijn op één van de zes gravelbanen aan de Duitsekampweg te Wolfheze. Een club waar je op elk moment van de dag terechtkunt voor een potje tennis op de zes verlichte en goed onderhouden banen.

Door mee te doen aan het wedstrijdtennis word je snel nog beter. Maar bovendien is het erg gezellig en leer je leden van andere verenigingen kennen. Bij TV De Slenk spelen we competitie van informeel tot officieel KNLTB. Competitie is een vorm van wedstrijdtennis, waarbij je in een poulesysteem tegen andere verenigingen speelt. Iedere competitiesoort kent verschillende vormen. Zo variëren ze in het aantal enkelspelen en dubbelspelen alsook in leeftijd en sekse. 

Zo kun je heren-, dames- of gemengde competitie spelen. Je kunt spelen op verschillende dagen en in verschillende leeftijdscategorieën (zoals jeugd en senioren).

Tennis onder de knie krijgen

Het leuke aan competitie spelen is dat je samen met teamgenoten ergens voor strijdt. Dat geeft vaak een mooie samenbindende factor. Competitie spelen is daarnaast ook een goede manier om het tennis beter onder de knie te krijgen en je op alle facetten te ontwikkelen, dus zowel technisch als tactisch, mentaal en conditioneel. Uiteraard is het ook een hele fijne manier om inspanning en ontspanning optimaal met elkaar te combineren! Voor de senioren van TV De Slenk organiseert de technische commissie twee formele competities: de Voorjaarscompetitie en de Najaarscompetitie. Deze competities zijn razend populair. Mocht je interesse hebben om mee te doen, informeer dan eerst bij de TC wat er nog mogelijk is via tc@tvdeslenk.nl Voor de jeugd van TV De Slenk organiseert de technische commissie de tenniskidscompetitie en de junioren competitie.

Speeltijden

U kunt vrij spelen van ’s morgens 7:00 tot ’s avonds 23:00 uur. Alleen tijdens toernooien, clubtrainingen en de diverse competities is het vrij gebruik ietwat beperkt. Als u vrij wilt spelen, moet u wel lid zijn van de vereniging en moet u reserveren via de KNLTB-app. (voor uitleg: ga naar kopje ‘Tennis’ – ‘Afhangen’) Na afloop van het tennisspel is het verplicht de baan te vegen met het aanwezige sleepnet. En zorg dat de bordjes van het scorebord ingeklapt worden

Geschiedenis TV De Slenk

In 1972 is onze vereniging opgericht door de bewoners van Wolfheze. Op Papendal zijn we begonnen met een paar baantjes. Twee jaar later kregen we ons eigen park op  de Duitsekampweg. In de loop der jaren zijn de banen uitgebreid tot zes gravelbanen en werd  het clubhuis ook vergroot. Al bijna 50 jaar beleven veel leden elke week weer plezier aan de tennissport en aan elkaar. In ons clubgebouw heerst een gemoedelijke sfeer waar iedereen zich snel thuis voelt. Een club waar je op elk moment van de dag terechtkunt voor een potje tennis op de zes verlichte en goed onderhouden banen. Naast veel activiteiten voor jong en oud, is het ook mogelijk bij ons tennislessen te volgen. Zie onderstaand tennislessen volgen!

Slenk

Tenniskids competitie

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken.

competitie

Competitie

Of je nu een man of vrouw bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met een beperking, tennis is er voor iedereen. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan.

Respect voor elkaar en de omgeving is een belangrijk onderdeel voor het creëren van een leuk clubhuis. Wij vinden het vanzelfsprekend dat ieder Slenklid verantwoordelijkheid neemt voor hygiëne en het ordelijk houden van het clubhuis. Het gaat om plezier voor, tijdens en na het tennissen.

De tennislessen van TV De Slenk zijn geschikt voor alle leeftijden en worden aangeboden op elk niveau, van starter tot de meer gevorderde/competitie speler. LET OP: Om tennislessen te kunnen volgen op ons tennispark moet je WÉL lid zijn van TV De Slenk! Dus meld je ook even aan via het ‘inschrijfformulier’ om lid te worden van onze vereniging. Heb je interesse stuur dan even een bericht naar de trainer.

 

Leon Lobach           

E-mail: leonlobach@gmail.com

Tel. 06-45722028

 

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden