50+ Sport en Spel

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis en willen de regie over het eigen leven niet verliezen. Tegelijkertijd worstelen velen met eenzaamheid en beperkingen in mobiliteit. Inzetten op preventie bij ouderen vergroot de eigen regie en zelfredzaamheid en draagt eraan bij dat eenzaamheid en verminderde mobiliteit uitblijft of vermindert.  

Door actief te blijven kunnen we het verlies van spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid, grotendeels voorkomen en terugdraaien. Elke sport doet wel íets voor je lichaam. 50+ Sport en Spel”  is een vereniging voor alle inwoners in en rond de gemeente Renkum vanaf ca. 50 jaar, die graag aan hun lichamelijke gezondheid willen werken, zonder dat ze voor één enkele sport moeten kiezen. De lessen onder deskundige leiding, bestaan uit oefeningen ter bevordering van de conditie, spierversterking en souplesse, aangevuld met een spel zoals volleybal, badminton of iets anders en afgesloten met een “cooling-down”. Iedereen kan meedoen met haar of zijn mogelijkheden. Wij bieden een afwisselend, sportief en gezellig treffen. 

Midden in de samenleving

Dit is wat we weten. De 50 plusser van nu is vaak meer betrokken, vitaler, ondernemender. Vindt het leuk om samen te beleven, leren en ontwikkelen. Een actieve leefstijl zorgt voor een meer zelfstandig, zelfredzaam functioneren, waarmee je een leven lang ‘midden in de samenleving’ kunt (blijven) staan. Gemiddeld leven wij langer, voelen we ons gezonder en beschikken over meer ‘vrij te besteden tijd’. Die tijd besteden we voor werk, zorg, ontspanning en ontwikkeling. Sport en bewegen heeft de unieke eigenschap in al deze behoeften te kunnen voorzien. 

Vereniging

Als vereniging bieden wij een afwisselend aanbod om ook de sociale contacten op peil te houden, kortom een gezellig en sportief treffen. De lessen bestaan uit een warming-up, gevolgd door enkele oefeningen, een afwisselend spel en een cooling-down, aangeboden door een gediplomeerde sportinstructeur. De contributie bedraagt € 65,- per half jaar, vooraf te voldoen. De halve jaren lopen van februari t/m juni en vanaf september t/m januari. De Gelrepas is van toepassing.

Voor elk wat wils

Wilt u wel sporten of bewegen maar weet u niet wat? Hebt u moeite met het vinden van de activiteit die bij uw mogelijkheden past? Kent u iemand die graag in beweging wil komen, juist heel actief of op een rustiger tempo? Neem ook dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder. Vindt u het leuk om met leeftijdsgenoten te werken aan uw conditie, spierkracht en lenigheid? Onder leiding van deskundige docenten worden er wekelijks leuke lessen georganiseerd. Uitgangspunt voor deze sportactiviteiten is dat u naar ‘eigen kunnen’ en op een verantwoorde wijze sport beoefent.

Activiteiten

Daarnaast organiseert de vereniging of een afzonderlijke groep één of twee keer per jaar een bijzondere activiteit zoals een stevige wandeling, een fietstocht, een barbecue.

50-fit-min

Slow hockey

Op dit moment heeft de vereniging rond 160 leden verdeeld over tien groepen. Iedere groep staat onder leiding van een vakdocent.

De contributie bedraagt € 65,- per half jaar, vooraf te voldoen. De halve jaren lopen van februari t/m juni en vanaf september t/m januari. De Gelrepas is van toepassing.Als u belangstelling hebt, kunt u gratis twee proeflessen meedoen met een groep. Pas daarna hoeft u te beslissen of u wilt doorgaan en lid worden. Voor informatie kunt u contact opnemen met één van de leden van het dagelijks bestuur. Email naar de Vereniging: info@50plussportenspel.nl

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden