Houtbewerking in Wolfheze

Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken voor hout. ‘Hout is alles’, bewerkt of onbewerkt hout het ruikt heerlijk en het is een plantje dat zuurstof maakt en zonder dat plantje kunnen we niet. ’Hout draagt bovendien de sporen van het verleden; bomen zijn letterlijk historie. 

Hout wordt al vele eeuwen toegepast als grondstof voor gevelelementen en heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van alle andere materialen die kunnen worden gebruikt. En er zit iets moois in ambachtelijkheid, het echte handwerk, zoals onze grootvaders het al maakte, of zelfs nog verder terug de Egyptenaren met grafschriften meubels en schrijfplanken. 

Niet alleen dragen de dingen het stempel van de maker, er zit veel tijd in, geduld en ervaring, kortom een ziel die ze mooier maakt, maar ook voor de maker zelf is het bevredigend: je leert een leven lang in een persoonlijk groeiproces. 

Laat je verrassen door de kwaliteit van hout

Altijd al willen werken met hout? Ga zelf aan de slag in een workshop meubelmaken, houtbewerking en laat je verrassen door de kwaliteit van massief hout. In Wolfheze zijn 3 houtbewerkers die van hout hun vak of hobby hebben gemaakt, Meubelmakerij Eisse Hoving, Meubelmakerij Edward de Jong en de meubelmakerij Onthout op de Boschhoeve met prachtige meubelstukken en bordspellen voor binnen en buiten. In een oude Vlamovensteenfabriek in Doorwerth is het historisch hout van Frank Pouwer te vinden. Het hout van Frank Pouwer heeft een rijke geschiedenis en wordt ambachtelijk bewerkt voordat de balk of plank een tweede leven krijgt in uw interieur of exterieur project. Geweldig om te zien hoe eerlijke materialen van vroeger een tweede leven kregen in een nieuwe woning.

Meubelmakerij Onthout

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk van meubels, bordspellen en objecten. Maak een eenvoudig krabbeltje en wij zetten je idee om in een passend ontwerp!

Frank Pouwer

De grootste voorraad oud hout van de Benelux vindt u bij ons. (25.000 m2) Breng een bezoek aan onze houtwerf en bespreek uw wensen met onze houtexperts.

Met hout meer ontwerpvrijheid

Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details, zoals historische details bij restauratie als moderne designprofileringen, kunnen worden gemaakt, kortom in hout is nagenoeg alles mogelijk. Ook later in de gebruiksfase kunnen houten kozijnen worden aangepast aan de actuele behoefte, denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van een dikker glaspakket ten behoeve van isolatie. Houten producten kunnen zonder meerprijs in iedere gewenste kleur worden geleverd. Houten producten kunnen worden onderhouden en kunnen op ieder gewenst moment qua kleur worden aangepast aan een trend. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt, waardoor na een onderhoudsbeurt de kozijnen en deuren weer als nieuw zijn, maar wel met een eigentijdse kleur en uitstraling!

Hout als natuurproduct

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen. Hout heeft daarnaast, in vergelijking met andere fossiele materialen, zoals beton, aluminium, staal en kunststof, voor de winning en productie zeer weinig energie nodig en een lagere CO2-uitstoot. Dit betekent een reductie van de CO2-emissie van 2 ton bij gebruik van 1 m3. Daarnaast heeft hout als natuurproduct geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur

Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept. Hout is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. Een houten element is een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van een woning of pand. Door de ontwerpvrijheid en flexibiliteit van houten gevelelementen kan iedere gewenste uitstraling worden verkregen, waardoor uw woning of pand enorm waardevast is en blijft.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden