Wonen, werken en recreëren in Wolfheze

Wonen, werken en recreëren in Wolfheze

W

In Wolfheze woon, werk en leef je in een prachtige groene natuur. Heerlijk in het buitengebied. Tegelijkertijd de dynamiek van de steden om de hoek. Wonen in Wolfheze is anders dan anders. Hier geen hoogbouw geen standaardwoningen met een kleine voor- en achtertuin. Nee, het landschap is hier de baas. Woon en/of werk je in Wolfheze, dan zit je qua uitzicht altijd op de eerste rij en heb je een buitenruimte die direct grenst aan het landschap. De omliggende natuur is je tuin. Het dorp met zijn landgoederen staat landelijk op de veertiende plek als het gaat om het meeste groen binnen de bebouwde kom. Dat is dus op en top genieten. Alle woningen in Wolfheze zijn te gast in het landschap.

1. Woningen te gast in het Landschap

 Wolfheze is dé ideale omgeving om wonen en werken te combineren, of je nu koopt of huurt, hier zijn verschillende mogelijkheden om groot of klein te werken (denk aan woon-werkwoningen of atelierwoningen). Er is altijd wel een grote gemeenschappelijke werkplaats te vinden en te ondernemen.

kavelkaart_vo-2

Op de voormalige Houtzagerij Willemsen ontwikkelt Van Wanrooij-Van Schijndel Bouw en Ontwikkelingsmaatschappij BV 50 woningen in project Boven Heide. Er is gestart met de voorbereidingen van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het definitieve inrichtingsplan in overleg met de gemeente. Start verkoop 2022.

2. Ondernemen, bewegen en recreëren

Bewoners ondernemen hier ook samen activiteiten, er zijn gezamenlijke werkplaatsen met workshops, atelier of een gedeelde studio. De leefbaarheid in ons dorp, maken we zelf met elkaar, het Dorpsbelang Wolfheze stimuleert hierin. Dit doen ze door activiteiten te organiseren, zoals een Dorpswandeling, koffie schenken op de markt, de kerstboom aanzingen op het dorpsplein. Maar ook door informatie-avonden te organiseren rondom actuele ontwikkelingen in het dorp rond bijvoorbeeld nieuwbouw, de spoorweg-over-of onderdoorgang en verkeersituaties

3. Wolfheze toegankelijk

Wolfheze is een dorp vol levendigheid en creativiteit, zijn vrijdagmarkt en zijn evenementen. Denk aan de buitenterrassen van de horeca altijd in een ongedwongen sfeer. De camping, de warme zomeravonden, lange tafels, tafeltennissen, darten, potje voetbal, tennissen en dan heerlijk genieten. De Beweegtuin op het ziekenhuisterrein is toegankelijk voor dorpsbewoners, cliënten, familie, medewerkers en recreanten. De Beweegtuin heeft 8 fitnessapparaten, elk ontworpen met een speciale focus: cardiovasculair, balans of kracht. Lekker buitensporten met professionele apparatuur is hier dus mogelijk.  Keuze genoeg dus om lichaam en geest fit te houden. Wolfheze, natuurlijk!

Vorige Fietsen en Wandelen

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden