Wonen, werken en recreëren in Wolfheze

Wonen, werken en recreëren in Wolfheze

W

In Wolfheze woon, werk en leef je in een prachtige groene natuur. Heerlijk in het buitengebied. Tegelijkertijd de dynamiek van de steden om de hoek. Wonen in Wolfheze is anders dan anders. Hier geen hoogbouw geen standaardwoningen met een kleine voor- en achtertuin. Nee, het landschap is hier de baas. Woon en/of werk je in Wolfheze, dan zit je qua uitzicht altijd op de eerste rij en heb je een buitenruimte die direct grenst aan het landschap. De omliggende natuur is je tuin. Het dorp met zijn landgoederen staat landelijk op de veertiende plek als het gaat om het meeste groen binnen de bebouwde kom. Dat is dus op en top genieten. Alle woningen in Wolfheze zijn te gast in het landschap. 

1. Woningen te gast in het Landschap

 Wolfheze is dé ideale omgeving om wonen en werken te combineren, of je nu koopt of huurt, hier zijn verschillende mogelijkheden om groot of klein te werken (denk aan woon-werkwoningen of atelierwoningen). Er is altijd wel een grote gemeenschappelijke werkplaats te vinden en te ondernemen. In Boven-Heide worden 52 nieuwbouw koopwoningen ontwikkelt door Van Wanrooij-Van Schijndel.

kavelkaart_vo-2

Goed nieuws uit Wolfheze. Op maandag 13 mei (09:00 uur) start de voorinschrijving van nieuwbouwplan Boven Heide. Vanaf dat moment kun je je interesse kenbaar maken in een van de 52 bouwnummers op basis van indicatieve verkoopprijzen.  Het woningaanbod is zeer divers: 6 starterswoningen, 11 reguliere tussenwoningen, 14 hoekwoningen, 6 levensloopbestendige woningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 6 luxe villa’s. Dit biedt kansen aan zowel starters, gezinnen als aan iedereen die toe is aan een volgende stap op de woningmarkt. Bekijk alvast het woningaanbod op de projectwebsite Boven-Heide.

2. Ondernemen, bewegen en recreëren

Bewoners ondernemen hier ook samen activiteiten, er zijn gezamenlijke werkplaatsen met workshops, atelier of een gedeelde studio. De leefbaarheid in ons dorp, maken we zelf met elkaar, het Dorpsbelang Wolfheze stimuleert hierin. Dit doen ze door activiteiten te organiseren, zoals een Dorpswandeling, koffie schenken op de markt, de kerstboom aanzingen op het dorpsplein. Maar ook door informatie-avonden te organiseren rondom actuele ontwikkelingen in het dorp rond bijvoorbeeld nieuwbouw, de spoorweg-over-of onderdoorgang en verkeersituaties

3. Wolfheze toegankelijk

Wolfheze is een dorp vol levendigheid en creativiteit, zijn vrijdagmarkt en zijn evenementen. Denk aan de buitenterrassen van de horeca altijd in een ongedwongen sfeer. De camping, de warme zomeravonden, lange tafels, tafeltennissen, darten, potje voetbal, tennissen en dan heerlijk genieten. De Beweegtuin op het ziekenhuisterrein is toegankelijk voor dorpsbewoners, cliënten, familie, medewerkers en recreanten. De Beweegtuin heeft 8 fitnessapparaten, elk ontworpen met een speciale focus: cardiovasculair, balans of kracht. Lekker buitensporten met professionele apparatuur is hier dus mogelijk.  Keuze genoeg dus om lichaam en geest fit te houden. Wolfheze, natuurlijk!

Vorige De Wolfskreet, een uniek kwartaalblad

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden