Nationale Parken De Veluwe

Nationale Parken De Veluwe

I

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen.In dit park  ligt een woest natuurgebied dat werd gevormd door een eeuwenlang samenspel van water, ijs en wind, en het huidige landschap bestaat uit heide, vennen, zandverstuivingen en bossen. Het leuke aan dit stukje unieke Nederland  is dat je een wandeling door de natuur kan combineren met je broodnodige dosis kunst en cultuur. Zo kun je het Kröller-Müller Museum bezoeken en het bijbehorende beeldenpark, maar ook de nodige rijksmonumenten en het natuurmuseum Museonder.

1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

In het Park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.  Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari’s met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint HubertusBehalve de prachtige natuur heeft het Park ook zijn aantrekkingskracht te danken aan het nationaal en internationaal befaamde Kröller-Müller, dat midden in het Park ligt. 

vincent-van-gogh-cabanes-des-bois-parmi-les-oliviers-et-cypres-2400
_OUS3862

Het Kröller-Müller beheert de op een na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast elke bezoeker met zijn unieke beeldentuin. Kijk voor actuele openingstijden, entreeprijzen en meer informatie op de website. Er zijn 3 ingangen van het Park, vanuit Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen.

Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld.

Fiets-, wandel- en GPS-tochten worden aangeboden bij de balie in het Museonder en het Park Paviljoen. Ook kun je het Museonder, het ondergrondse natuurmuseum bezoeken. Bezoekers kunnen uiteraard ook het Park verkennen op één van de 1.800 gratis Witte Fietsen..

2. Nationaal Park De Veluwezoom

De Veluwe omvat een groot natuurgebied, waarvan twee delen zijn aangewezen als nationaal park( zie boven Nationaal Park De Hoge Veluwe) en het Nationaal Park Veluwezoom deze is gelegen ten noordoosten van Arnhem en beslaat een gebied van zo’n 5.200 hectare. Met zowel bossen, heide als zandverstuivingen kom je er tijdens een wandeling of fietstocht verschillende landschappen tegen. Daarnaast heb je onderweg volop kans om één van de bewoners van de Veluwe te spotten, want in het natuurgebied lopen onder andere edelherten, reeën en wilde zwijnen rond. Vanaf de speciale observatieposten kun je in de herfst de nodige wilde dieren zien lopen.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden