Wonen in Wolfheze

Woonplaats Wolfheze heeft een totale oppervlakte van 1.128 hectare land (100 hectare is 1 km2). Woonplaats Wolfheze telt 862 unieke adressen. De gemiddelde dichtheid van adressen is 178 adressen per km2. Er wonen 685 huishoudens en er zijn in totaal 786 woningen. De woonplaats telt 820 auto’s en 225 bedrijfsvestigingen (allecijfers.nl) Woonplaats Wolfheze ligt in de gemeente Renkum.

Het aantal inwoners in de woonplaats Wolfheze is met 48 personen toegenomen van 1.698 in 2013 tot 1.745 in 2022 (dat is 2,80%). In Wolfheze is de gezinssamenstelling zo dat er relatief weinig gezinnen met kinderen wonen vergeleken met de rest van Nederland. Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari 2023 in het bevolkingsregister vastgelegd.

Verkoopduur en meest voorkomende type woningen in Wolfheze

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wolfheze is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op een huis in Wolfheze moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wolfheze. Een eengezinswoning in Wolfheze komt het meest (68%) voor. Daarna komt een bungalow met 15% het meest voor. De gemiddelde WOZ woningwaarde in de woonplaats Wolfheze is met € 117.954 gestegen van € 275.000 in jan. 2013 tot € 392,954 in jan. 2023 en dat is ruim boven de 40% en dat in 10 jaar tijd. 

Het dorp heeft een aantrekkelijke centraal gelegen kern, met als markeringspunten het Station, het oude Postkantoor en de Airbornebank. Verder zuidwaarts was De Duizendjarige Den hier te vinden en in de bossen op de Wolfhezer heide zijn de beeldbepalende Wodanseiken van 450 jaar oud te vinden.

Mede door de uitbreiding van het dorp met de nieuwe wijken, Wolfsheide en de nog te bouwen Boven Heide (in ontwikkeling) kent Wolfheze een sterke sociale cohesie, die zich ook uit in een bloeiend dorps- en verenigingsleven.

Streekproducten en cadeauartikelen

De middenstand is met een tuincentrum een stationswinkel, een rijdende verswinkel redelijk vertegenwoordigd. De winkels van Oosterbeek en Doorwerth zijn daarnaast binnen fietsafstand bereikbaar. Verder doen tevens een groenteman, een kaas- en broodbus wekelijks het dorp aan op de vrijdagmarkt. Kenmerkend voor de dorpsgemeenschap is dat ze geen last heeft van een Calimero-effect. Ondanks de vergrijzing en een lichte groei in het aantal bewoners is de saamhorigheid groot en zet men met elkaar de schouders onder nieuwe projecten.

Het moderne en goed geoutilleerde de ‘Heerlijkheid Wolfheze’ doet dienst als ons Dorpshuis. Een oude buurtsuper is geheel verbouwd en omgebouwd tot een rustiek Scandinavisch huis dat door Maarten en Annemiek Nijeboer wordt gedraaid. Dit is een goede plek voor allerlei bijeenkomsten, een ontmoetingsplaats om te logeren en te vergaderen. Voor de liefhebber is er een kleine winkel met streekproducten en zelfgemaakte cadeau-artikelen.

Huren in Wolfheze

Heb je een woning die je wilt verhuren of ben je op zoek naar huurhuis?

Koopwoningen

Heb je een woning die je wilt verkopen en ben je op zoek naar een nieuw huis?

Business en evenementen

Met een diëtiste, fysiotherapie, maatschappelijk werk, een praktijk voor Rebalancing, logopedie, voetzorg en schoonheidssalons is Wolfheze een dorp waar het zowel goed wonen als goed ontspannen is! En houdt natuurlijk de agenda in de gaten van het Dorpsbelang, er zijn vaak evenementen in en rond het dorp. Zo is er het tweede weekend van september de beroemde AirBorne droppingen en is er de Airborne wandeltocht, zijn er festiviteiten op koningsdag, zijn er muziek- en toneelvoorstellingen in de klaproos.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden