Eten en Drinken

Elk restaurant heeft zijn eigen verhaal. De locatie, de mensen en natuurlijk de producten waarmee wordt gewerkt bepalen uiteindelijk de kwaliteit en datgene wat het restaurant wil uitstralen. Toch zijn sommige eetgelegenheden nét wat specialer dan andere.

Uit eten is de beste plek voor een goed gesprek. Vroeger was dit tijdens de afwas, maar die is door de automaat overgenomen. Er zijn zelfs restaurants die de naam ’t Gesprek’ dragen, of in Wolfheze neem de ‘Tijd’. En in sommige delen van de wereld komt een deal pas tot stand, na een goede lunch of een goed diner.

Een avondje uit?

Toch komt een goed gesprek aan tafel niet altijd vanzelf op gang. Een goed glas wijn kan wel de tongen los maken. Maar dat zegt nog niet dat wat er dan te horen is, ook om aan te horen is. Sommige gezelschappen maken van tevoren een gesprekslijstje of zelfs een lijstje met verboden onderwerpen. En de kinderen? Die vermaken zich opperbest in de speeltuin!

Een avondje uit eten is speciaal in de restaurants in en nabij Wolfheze die er alles aan doen om dat speciale gevoel te versterken. Dompel je onder in de Veluwe. Bij de restaurants – in ons dorp heeft u keuze te over, bijvoorbeeld een nostalgische herberg uit 1926 midden in de natuur in een modern jasje gegoten. Geniet van een lunch, een borrel of diner in Aziatische sferen. Restaurants met open haard, houten interieur, lederen stoelen en kunst van wild aan de muur, je waant je binnen in een heuse jachthut.
 
En buiten op beschutte terrassen, lijkt de tijd stil te staan en ervaar je de stilte van de natuur, onder het genot van een tappilsje of een goed glas wijn. Dat is Wolfheze Natuurlijk!

Proeflokaal

Veel drinkgelegenheden bierbrouwerijen, stokerijen en wijngoederen hebben tegenwoordig een eigen proeflokaal. Het is in feite een horecagelegenheid waar je neer kunt strijken, een hapje een amuse om de drankjes van die desbetreffende makers te proeven. In Oosterbeek is er proeflokaal Bilders waar je kunt eten, genieten van slow koffie en verse thee. Hier proef je ook toffe bieren en wijnen die exclusief zijn voor dat proeflokaal. Soms worden ook onafhankelijke proeflokalen opgericht, waar je gewoon een fijne selectie met bijzondere alcoholische dranken kunt drinken. Van bier en wijn tot aan jenever, likeur en zelfs gin of saké.

Fratelli Pizzeria Gelateria

Fratelli voor het echte genieten en om u nog wat langer te laten genieten!

Italiaans
Restaurant Adriano

Een feest voor alle zintuigen, dat is wat een goed gerecht moet zijn.

Het Roadhouse Steakhouse

Roadhouse Arnhem biedt hoofdgerechten vanaf 12,50 tot de meeste luxe steaks.

De Kromme Dissel Heelsum

Het restaurant is al sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster.

Planken Wambuis Wolfheze

We verrassen je met onze eigentijdse Franse menukaart.

Klein Hartenstein Oosterbeek

Kom heerlijk dineren in de “historische” villa Klein Hartenstein.

Brasserie Maison Oosterbeek

Voor verfijning en gezelligheid bent u bij ons aan het juiste adres.

Bistro Barbizon Oosterbeek

Aanwinst op horecagebied, het plekje om fantastisch te eten!

Pizzeria Steakhouse La porta

Alle Pizza’s , pasta’s worden vers bereid dus kwaliteit uit eigen huis.

De Oude Herbergh Oosterbeek

De Oude Herbergh is de plek in om lekker te genieten.

Restaurant Candao
Oosterbeek

Proef de smaken van Vietnam in het hart van Oosterbeek.

Lemon Grass Oosterbeek

Thais restaurant, een uniek en eigentijds (afhaal) restaurant.

Bella Italia Doorwerth

Italiaans genieten, met zijn tweeën of met de hele familie!

Bella Roma Oosterbeek

Heerlijke pizza, en een gastheer die het iedereen naar de zin maak.

Grand Café Schoonoord

De omgeving maakte het restaurant tot een favoriete bestemming.

Restaurants strooien met termen

Informeel, formeel, laagdrempelig of chique. En wat is het verschil tussen een Bistro, Brasserie, Cafe of Grand Café ? En cafés zijn er dan ook weer in soorten en maten, waaronder het bruine café, het grand café, het eetcafé en de cocktailbar. Én, heel belangrijk: een Grand Café heeft een ruime keuze aan gebak. Dus voor een koffietje met een gebakje of een wijntje moet je hier zijn. Een brasserie staat dan ook bekend als eet-én-drinkgelegenheid. Anders dan in een restaurant, ga je hier ook gewoon een glaasje wijn drinken met een hapje, in plaats van een hele maaltijd of menu. Andere termen voor bistro/brasserie zijn: petit restaurant, eetcafé. Ha, eindelijk een Italiaans woord in plaats van een Franse term! Een trattoria is een Italiaanse eetgelegenheid, vaak een familierestaurant. Lekker laagdrempelig, met recepten zonder poespas uit de regionale keuken.

Reageer

Eén van de mooiste en meest veelzijdige Dorpen van Nederland. Aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden  in West-Europa. De Veluwe.

Wolfheze - Mad UX © 2022. Alle rechten voorbehouden